2015. december 1., kedd

Filmajánló - Agymanók

Vajon mi történhet egy 11 éves lány fejében? Mit látnánk, ha képesek lennénk belekukkantani?
Valószínűleg ugyanazt, amiről maga a film is szól.



A Pixar három évvel az előző produkcióját követően jelentkezett ismét egész estét animációs filmmel. Ahogy az elmúlt évek alatt megszoktuk, most is zseniális történetet alkottak, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezhető.
Az Agymanókban most Riley mindennapjait kísérhetjük figyelemmel, pontosabban azt, ami a fejében zajlik. A stúdiótól megszokott ötletességből és kreativitásból most sincs hiány, és olyan történetet tárnak elénk, amire nem csupán nagy igény van, hanem egyenesen hiány is.



A történet fő cselekménye az agymanókról szól, akik a fejünkben lakó kis lények, és segítségünkre vannak és meghatározzák az életüket, valamint az érzelmeinket. Mindenkinek a fejében ilyen kis manók élnek, de a film legfőképpen a Riley fejében zajló eseményekre koncentrál. A 11 éves lány a gyerekkor és a serdülőkor között jár, ami tökéletes választás volt, hiszen ekkor nyílik meg a világ, és nagymértékben változhat meg az ember élete. Ehhez a változáshoz kell alkalmazkodniuk az agymanóknak is, illetve most még nagyobb felelősség hárul rájuk, mint korábban.



Egy egész belső világot ismerhetünk meg, és kalandozhatunk az elme legeldugottabb szegleteiben is.
A Pixar-filmekhez hűen, itt is nagy hangsúlyt fektetek az érzelmekre, és helyenként valóban nagyon megható a történet. Mellette persze a humor sem maradhat el, ami ugyancsak színt hoz az amúgy is színes kis világba.

Igazából ezt a filmet mindenkinek ajánlom, mert remek szórakoztatást nyújt, nem mellesleg erős tanító szállal is rendelkezik.

- C. J. DeWitt -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése