2015. szeptember 5., szombat

Star Wars - A klónok háborúja UPDATE

Végre be tudtam fejezni a Star Wars – A klónok háborúja című sorozatot, és támadt pár újabb gondolatom hozzá, amit gondoltam megosztok veletek.
Ott fejeztem be, hogy legutóbb a negyedik évaddal bezárólag láttam a sorozatot, most pedig, jelentem, teljes egészében kivéreztettem.
Ha ezek után még lehetett fokozni az izgalmakat, azt nagyon jól csinálták, ugyanis az utolsó két évad meglehetősen pörgősre és akció dúsra sikeredett. Még jobban belementek a klóncsatákba, mint eddig, és véleményem szerint nagyon jó részek követték egymást. Korábban volt pár olyan gondolatom, hogy kicsit leült a történet, de itt ez nem volt jellemző.
Az előző bejegyzésnél nem tértem ki egy fontos dologra. A sorozatban ez az univerzum megmutatja a fantasy mivoltát. Volt pár rész, ami kifejezetten a titokzatos Erő körüli dolgokat hivatott elmesélni, és eléggé sok misztikummal szolgált, amihez erős fantasy-s elképzelés is párosult. Kicsit el is rugaszkodott a tipikus Star Wars világtól, de az is lehet, hogy új megközelítésből akarták bemutatni a dolgokat.
Ez a misztikus/fantasy-s jelleg a hatodik évadban ismét előkerül, és, ha lehet, még bonyolultabb és kuszább lesz minden, mint volt. Titokzatos lények jelennek meg, aki mintha a jövőbe látnának és ezzel előre vetítenék a történéseket. Ezzel ugyan választ adnak a halál utáni élet lehetőségére (mikor szellemekként megjelennek a negyedik a régi trilógiában), de még jobban össze is kuszálják a dolgokat.
Van azonban a történetnek egy hatalmas hibája. Több, elvarratlan szál is keletkezik a sorozat alatt, ami kifejezetten idegesítő. Csak egy példát mondok: van egy szereplő, legyen most X, aki többnyire jelen van a sorozatban, de a filmekben nincs. Ugye, ebből fakadóan valahogy ki kéne írni a történetből, de egyszerűen úgy oldották meg, mintha nem is létezett volna eddig. Vagyis nem foglalkoznak vele. A történet más szálon fut tovább, az adott szereplőt pedig elfelejtik, és nem jelenik meg többször.
Több ilyen idegesítő hibával is találkozni lehet, hogy az adott szálakat nem zárják le.
Mivel a hatodik évad az utolsó, ezért valahogy a harmadik rész kezdetéhez kell terelni a szálakat, ami többé-kevésbé sikerül is.
Ismételten olyan hibákba futunk bele, amik miatt félkésznek érezzük az egészet.

VIGYÁZAT BOJLERVESZÉLY!

A befejezés pedig egyenesen pocsékra sikerült. Elvárnánk egy sorozattól, ami megélt hat évadot, hogy valami grandiózus befejezést kapjon, ami illeszkedik a Star Wars világába, de e helyett az utolsó két részben Yoda kalandozásait nézhetjük, ahogy meg akarja tanulni a holtakkal való kommunikáció képességét. Nem azt mondom, hogy ez nem volt hasznos rész, de hogy egy ilyennel fejezzék be, az már egyenesen pocsék. Ez a lehető legrosszabb sorozatbefejezés volt, amit valaha láttam (még a Szökés vége is felüdülés ehhez képest)

BOJLERVESZÉLY VÉGE!

Végezetük ismét csak azt tudom elmondani, hogy ez egy nagyon élvezetes sorozat, amit szívesen néztem végig.
Körülbelül egy éve jelent meg a Star Wars – Lázadók, amiből jelenleg a második évad fut, de az előzetesek alapján erre már nem érzek késztetést, hogy megnézzem. Helyette inkább a hetedik epizódra koncentrálok, ami továbbra is hihetetlen lassúsággal akar megérkezni.


(Hamarosan egy játékajánlóval jelentkezek, ami a tizenéves korosztály számára készült kalandjáték, és biztos vagyok benne, hogy mindenkit el fog varázsolni.)

- C. J. DeWitt -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése