2015. szeptember 4., péntek

Kiera Cass - A Koronahercegnő és Párválasztó történetek

Ééééés meghoztam a beígért koronahercegnőt és párválasztó történeteket :)

Fülszöveg: koronahercegnő


Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
35 UDVARLÓ. 1 HERCEGNŐ. KEZDETÉT VESZI EGY ÚJ PÁRVÁLASZTÓ.
Eadlyn hercegnő kislánykora óta hallhatta a véget nem érő történeteket arról, hogyan ismerkedett meg édesanyja az édesapjával. Húsz éve történt, hogy America Singer benevezett a Párválasztóba, és elnyerte Maxon herceg szívét, akivel azóta is boldogan éltek. 

Eadlyn mindig is igen romantikusnak találta szülei tündérmesébe illő történetét, habár soha eszébe nem jutott volna a nyomdokaikba 

lépni. Ha rajta múlik, a házasságot addig halogatja, amíg csak lehetséges.
Csakhogy egy hercegnő sosem rendelkezhet maradéktalanul az élete felett, így bármennyire hevesen tiltakozik is, Eadlyn sem kerülheti el a saját Párválasztóját.
Eadlyn egyáltalán nem számít arra, hogy saját története a szülei meséjéhez hasonlóan boldogan végződik. Amikor azonban megkezdődik a versengés, talán mégis mutatkozik arra némi esély, hogy az egyik udvarló elnyerje a szívét, felfedje az összes előtte álló lehetőséget, és ezzel azt is bebizonyítsa, hogy Eadlyn számára korántsem olyan lehetetlen rátalálni a saját boldogságára, mint azt képzelte.
HÚSZ ÉVVEL EZELŐTT ÉDESANYJA NYERTE EL A KORONÁT.
ELJÖTT VAJON AZ IDEJE ANNAK, HOGY EADLYN HERCEGNŐ IS RÁTALÁLJON AZ IGAZ SZERELEMRE? 
Fülszöveg: 
Mielőtt America Singert beválasztották a Párválasztóba… Szerelmesek voltak egymásba Aspen Legerrel, a Hatossal… Maxon hercegnek pedig egy másik lány volt a választottja… Ismerd meg a Párválasztó-trilógia előzmény történeteit és a főszereplők családfáját, valamint olvasd el a szerzővel készült interjút, és még sok minden mást!










Hol is kezdjem? Mint azt a trilógia bemutatásánál már
elmondtam teljesen magával ragadott Maxon és America világa. A párválasztó történetek hasonlóan tetszett de nekem hiányzott hogy kicsit tovább írja és mire az izgi részhez értünk váltott. Jó volt megtudni hogy mit és hogy érzékelt a történtekből Maxon illetve Aspen de továbbra is azt mondom hogy KEVÉS volt. 

Kedvenc karakter: Maxon
Ami kifejezetten tetszett: Maxon nem egy seggfej
Ami nem tetszett: keveset tudtunk meg.
A történet: 5/3 kevés
A karakterek: 5/5
A borító: 5/4
Kiadó: GABO
Kiadás dátuma: 2014
Oldalszám: 256
Honnan: moly.hu
Eredeti cím: The Selection Stories – The Prince & The Guard

És akkor most jöjjön a koronahercegnő.
Imádtam. Féltem hogy az évek elteltével a varázs is tovaszáll de nem. Magával ragadott Eadlyn és bár megvallom őszintén a könyv első felében nem annyira szimpatizáltam vele de mit lehet tenni? Az aki palotában nő fel és tudja hogy egyszer királynő lesz és mindent megkap persze hogy elkényeztetett kicsit. De ahogy tovább olvastam kezdtem megszeretni mint a főszereplőt mind az össze többit. És igen a végén kisebb idegrohamot kaptam amikor kb. a mondat közepén hagyta abba és a folytatásra meg persze várhatok ki tudja meddig. Na de akkor másszunk bele kicsit a történetbe. 
SPOILER veszély
Kis Eadlyn  
America és Maxon párválasztója után 20 évvel játszódik a történet. Eadlyn az ő első szülött gyermekük (ikrek és 7 perccel korábban született). Maxon és America megszüntették a kasztrendszert ám nem úgy sültek el a dolgok ahogy tervezték a nép lázong és kell egy kis elterelés. Na persze ki lehetne ennél megfelelőbb mint az első szülött gyermekük. Szóval a nép figyelmének elterelés érdekében bevetik Eadlyn-t mint csalit így megrendezésre kerül az ötödik párválasztó. 
A 35 körzetből kikerül egy egy ifjú aki a hercegnő kegyeiért verseng. Kapásból az első 2-3 nap alatt kiszór 11 embert. Persze az apja is elküldött hatot de nem ilyen hideg számító szívtelen dög módjára. Ez után kezd kicsit jobban megismerkedni a fiúkkal és bár nem volt szándéka de legtöbbjüket megszereti és persze a mi fejünkben is kialakul a top 5. 








Kile
Eadlyn  és Kile











Nekem személy szerint Kile a kedvencem. Az hogy mióta csak megszülettek együtt laktak és majdhogynem utálták egymást és most rájöttek hogy igazából mindketten jó fejek és persze vonzódnak is egymáshoz és öcséééém KILEEEEEEEEEE :D Hát most mondjátok meg hát nem cuki?Persze nem tudhatjuk hogy tényleg így néz e ki és megvallom őszintén abba se vagyok már biztos hogy világosbarna e a haja de aki rendszeresen olvas ilyen regényeket tudja hogy egy könyv szereplőjébe nagyon könnyen bele lehet zúgni. És igen ez itt és most megtörtént. Azért tegyük hozzá hogy azok a jelenetek mikor Eadlyn  és Kile egymásnak esnek az hááááát na. 
Ott kezdődik kettőjük kis romantikája (amit ők nem tartanak annak) hogy America azt mondja a közönségnek látnia kell egy kis romantikát így Eadlyn  megkéri Kile-t hogy egy újságíró előtt tegyenek úgy mintha nem tudnának róla hogy ott leskelődik és csókolja meg. Persze egyikük se gondolta hogy ez többet fog jelenteni nekik mint azt tervezték. 





Egy pár mondat a családról. America és Maxon nem sokat tévézett. Négy gyereket hoztak össze név szerint Eadlyn és Ahren az ikrek aztán Kaden és Osten. Az ikrek teljes lelki összehangoltságban élnek megértik egymást és szeretik egymást. Kaden mindent megtesz amit Eadlyn  persze ő önszántából. Tanul az uralkodásról és a birodalomról a történelemről és mindenről amit egy királynak tudnia kell. Okos és fiatal kora ellenére nagyon lelkes . Osten egy igazi kis bajkeverő. Ha valami rossz történik akkor a kis ördög a hibás. Ha valakiről valamit tudni akarsz majd ő kideríti. Csak bízd rá magad!

Ami kiborított az a vége. Hogy lehet így befejezni egy könyvet akkor is ha tudjuk hogy lesz folytatás. A könyv végére megszeretem Eadlynt és erre vége... érted?! VÉGE!!!!

Na jó összegezzünk. A történet tetszett. A szereplőket a közepe felé megszerettem. És igen szerelembe este. KILEEEEEEE

Kedvenc karakter: Kile <3
Ami kifejezetten tetszett: megmaradt a történet varázsa
Ami nem tetszett: elkényeztetett Eadlyn
A történet: 5/5
A karakterek: 5/5
A borító: 5/5*
Kiadó: Gabo
Kiadás dátuma: 2015
Oldalszám: 372
Honnan: Moly.hu
Eredeti cím: The Heir


- N. J. Erceys -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése